Svenskägd rustik villa, svenskbyggd med infintypool till salu utanför Poiano

Svenskägd rustik villa, svenskbyggd med infintypool till salu utanför Poiano. Poiano är en liten by i kommunen Villa Minozzo i provinsen Reggio Emilia i Emilia Romagna, granne med Toscana. Byn ligger några hundra meter från Emilia - Toscana nationalpark Le Gigante. Floden Luccola hörs från huset och lägger till charmen och atmosfären till dess läge. En villa med söder exponering och som ligger med fullständigt solsken cirka 10-12 timmar per dag.

Interiör

Antal rum:
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
240 m2
Rumsbeskrivning
Villan på baksidan har söderläge med en imponerande utsikt över Luccoladalen och byarna Minozzo och Tizzuola och består av 4 sovrum (varav 3 stora sovrum med plats för dubbelsäng) med 3 badrum (varav 2 badrum på bottenvåningen) och med en gästtoalett. Master bathroom har ett nedsänkt badkar och är utrustad med en bidé . Den övre våningen består av en stort ljust arbetsrum med söderläge och kontor på mellanvåningen. Alla sovrum har minst ett fönster. De övre sovrummen, badrummet och arbetsrummet har manuellt manövrerade Veluxfönster och med mörka persienner.

Villan har utformats för att vara ljus och rymlig. Loungen, matsalen och köket har en öppen planlösning, samt ett stort område med dubbel takhöjd. Villan är också utformad för att vara helt handikappvänlig med låga trösklar. Från villan har man direkt access till en täckt terrass om 35 m2 med söderläge och som servas med elektriska fläktar. Vid poolen en 50 m2 pergola. Det finns både lounge, solterrass (28 m2) och matplatser runt poolen, pergola och täckta terrassen. Det öppna området med dubbel takhöjd. betjänas också av elmanövrerade fläktar och Velux-fönster med automatisk öppning och stängning vid regn. Fläktarna och fönsterna används för att ventilera huset på natten och ger huset en sval känsla under dagen. De övre våningarna kan handikappanpassas om det skulle bli nödvändigt i framtiden, eftersom ett utrymme har avsatts för en framtida hiss. Loungen har tillgång till den täckta terrassen genom enkla dörrar som under våren och hösten kan öppnas upp med fällbara skjutdörrar för att ge två öppningar om 7,5 m2 vardera för att möjliggöra oavbruten utsikt över trädgården, poolområdet och dalen. Alla fönster är vridbara och lutningsbara och de större altandörrarna har dörrbromsar.

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
2006
Energideklaration
Energiklass: Energiklass A
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas isolerglas
Bjälklag: Limträbalkar och tegel
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Koppar
Övrigt
Villan byggdes åren 2005-06 av de nuvarande ägarna som professionella byggare från Sverige i det verkliga hjärtat av Italien och Parmigiano-området i Emilia. Huset är byggt enligt strikta standarder med hänsyn till svenska normer för isolering och värmebryggning med energideklaration A2. Villan har byggts i betong enligt de stränga byggnormerna från den italienska staten, provinsen och kommunen mot jordbävningar.

Villan har 4 värmekällor som ursprungligen bestod av en vedkamin och en gaspanna med elektrisk reserv och kompletterad sedan 4 år tillbaka av en pelletspanna, som också kan användas för att reglera pooltemperaturen om det behövs, samt vattenburen golvvärme i hela villan. Värmesystemet har utrustats med ett UPS-system (Uninterrupted Power Supply) för att värmeenheterna ska fungera oavbrutet vid strömavbrott. Villan betjänas också med cirkulerande varmvatten för omedelbart varmvatten vid alla utlopp inklusive frysskydd.

Den täckta terrassen har på sitt tak 30 m2 med solpaneler som under sommar, höst och vår hjälper till att hålla vattentemperaturen i poolen vid en önskad nivå på 28 grader och möjliggör gratis varmvatten under dessa månader. Det finns också en extern vedeldad spis som är ansluten för att kunna värma poolen och varmvatten om så önskas.

Dubbel fasspont i undertaket.

Övriga byggnader

Garaget tillkom åren 2010-11 och är på ca. 100 m2 och består av ett dubbelgarage, verkstad och lagringsutrymme och nu kompletterat med en pelletspanna och ett trä- och pelletslager. Garageområdet betjänas med en fjärrstyrd dubbel garageport. Arbetsrummet och pelletspannan nås via en enkeldörr och trä-/pelletslagret genom dubbeldörrar. Verkstadsfasaden har fått extra betongbjälkar för bärighet och för att kunna möjliggöra en framtida öppning som liknar garageöppningen för att underlätta byggandet av ett ytterligare garage för 1-2 bilar om så önskas.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 3700 m2
Typ: Trädgård, pool och terrasser
Tomtbeskrivning
Fastigheten är helt inhägnad med ett 1,2 meter högt staket, men 1,8 meter högt runt garaget till portarna och cirka 1,5 meter högt över det lilla trafikerade lantfältet. Fastigheten har kommunalt vatten (fantastisk kvalitet på källvattenförsörjningen) och sitt eget avfallssystem enligt lokala myndigheter. Den uppväxta trädgården drar nytta av ett automatiskt datorstyrt sprinkler- och droppbevattningssystem (används främst under månaderna juni, juli och augusti). Det övre terrasserade området har fruktträd, buskar, örtträdgård och nedre området är mer naturtomt. Området runt huset har träd, prydnadsväxter och gräsytor. Områdena underhålls enkelt, samt av ett lokalt anlitat trädgårdsföretag. Portarna till fastigheten är installerade, men har ännu inte elektrifierats för öppning och stängning.

Infinitypoolen klädd med mosaik (12 m x 6 m) är utrustad med belysning, vattenfall, poolrobot för väggar och bottenytor, samt med patronfilter och en Pentair-pump med variabel hastighet (för att sänka driftskostnaderna). Poolen värms upp med egen värmeväxlare. Poolen har ett elektriskt manövrerat sommaröverdrag, vinteröverdrag, dykbord och ett djup på ca. 1,9 m på sin djupaste del och 1,25 m på dess grundaste med åtkomst via inre trappor och ramp med en strandzon.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och eget godkänt avloppssystem..
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.
Samfällighetsregler
Vatten: ca. 800 Euro/år.
El: ca. 1 200 Euro/år.
Pellets; ca. 1 200 Euro/år.
Sopor: ca. 130 Euro/år.
Försäkring: ca. 400 Euro/år.
ADSL 7/9 Mbps och telefonlinje ca. 44 Euro/mån.
Larm anslutet till 112.

Närområde

Allmänt
Villa Minozzo är en ort och kommun i provinsen Reggio Emilia i regionen Emilia-Romagna. Kommunen hade 3 634 invånare år 2018.
Närservice
Villa Minozzo ligger 7-8 minuters bilresa bort och i Villa Minozzo fins banker, restauranger, postkontor, apotek och butiker. Befolkning 4 500 invånare.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Villa

Poiano, Villa Minozzo
Emilia-Romagna

Pris:
795 000 EUR
Antal rum:
6
Boarea:
240 m2
Tomtarea:
3700 m2
Ref.nr
CCHITE259

Dela

Till toppen