Svenskägd traditionell italiensk olivgård i vackra området Pisticci

Svenskägd traditionell italiensk olivgård i vackra området Pisticci i provinsen Matera, Basilicata. Endast 27 km till milsvid sandstrand i "hålfoten" av Italien. Totalrenoverad under åren 2006-2010 till modern standard, men med bibehållen rustik traditionell charm. Med tre separata vardagsrum, huvudbyggnad, lägenhet och ett inrett renoverat stall. Med goda möjligheter för att starta Bed & Breakfast. Fastigheten säljs fullt möblerad och utrustad i de tre byggnaderna.

Njut av solnedgången från den 250 m2 stora terrassen med utsikt över dalen, på morgonen kaffe på den andra 150 m2 stora terrassen framför huset. Till middag kan ni använda er privata pizzaugn eller grilla runt eldstaden. Starta er egen olivoljeprodukt av "Extra Virgin Olive Oil" och gör er egen fikonmarmelad. Otaliga möjligheter finns med över 100 olivträd och många olika sorters fruktträd. Prissänkt för snabb försäljning.

Interiör

Antal rum:
9 rum varav 3 till 4 sovrum
Boarea
224 m2
Rumsbeskrivning
Huvudbyggnaden är hjärtat på gården. Boarea om 97 m2 med ett fullt utrustat kök, ett stort vardagsrum med öppen spis, ett sovrum, ett rum som idag används som extra sovrum och arbetsrum, samt ett badrum med dusch och tvättmaskin.

På stora terrassen ligger det gamla kyckling- och getstallet, som är omgjord till en fullt fungerande studio på 50 m2 med eget kök och ett badrum med dusch.

Med egen ingång men ansluten till huvudbyggnaden ligger lägenheten med en boarea om 77 m2. Fullt utrustat kök, öppen spis, vardagsrum, ett sovrum och ett badrum med dusch och tvättmaskin. Öppna den anslutande säkerhetsdörren för ett extra stort gemensamt bostadsutrymme med huvudbyggnaden eller stäng av för fullständig integritet för två separata familjer.
Kök
Tre fullt utrustade kök. Ett kök i vardera byggnad.
Badrum
Tre badrum, varav två med tvättmaskin. Ett badrum i vardera byggnad.

Byggnad

Byggnadstyp
1-plans lanthus med annex
Uppvärmning
Reverserad A/C varmt och kallt
Ventilation
A/C reverserad varmt/kallt
Energideklaration
Nej
Byggnadssätt
Övrigt
Svenskägd traditionell italiensk olivgård i vackra området Pisticci i provinsen Matera, Basilicata. Endast 27 km till milsvid sandstrand i "hålfoten" av Italien. Totalrenoverad under åren 2006-2010 till modern standard, men med bibehållen rustik traditionell charm. Med tre separata vardagsrum, huvudbyggnad, lägenhet och ett inrett renoverat stall. Med goda möjligheter för att starta Bed & Breakfast. Fastigheten säljs fullt möblerad och utrustad i de tre byggnaderna.

Njut av solnedgången från den 250 m2 stora terrassen med utsikt över dalen, på morgonen kaffe på den andra 150 m2 stora terrassen framför huset. Till middag kan ni använda er privata pizzaugn eller grilla runt eldstaden. Starta er egen olivoljeprodukt av "Extra Virgin Olive Oil" och gör er egen fikonmarmelad. Otaliga möjligheter finns med över 100 olivträd och många olika sorters fruktträd.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 10000 m2
Typ: Trädgård och olivodling
Tomtbeskrivning
Kronjuvelen i trädgården är de över 100 olivträden. Ta en gång i livet möjligheten att skapa er egen olivproduktion. Förutom dessa vackra och fortfarande producerande skatter av grönt guld är trädgården även fylld med fruktträd. Njut av fikon, apelsiner, citron, päron och persimoner direkt från träden. Trädgården är också fylld med vild sparris, vild ruccola, lavendel, vindruvor, kaktusar, oliander och rosmarin.

Skapa er egen produktion av "Extra Virgin Olive Oil". Trädgården har över 100 olivträd. De flesta av dessa är starka unga träd som producerar mycket oliver, medan ca. 20 av olivträden är väl över 100 år, inte de starkaste träden för produktion - men de visar verkligen att skönhet kommer med ålder. Fastighetens olivolja har mycket smak, men är likväl rund och mjuk. Den peppriga eftersmakningen är mycket typisk för Basilicata. Årlig produktion beror på vind och väder men ligger vanligtvis på cirka. 300 liter per år.

Stora terrassen är på 250 m2 anlades år 2012. Den andra främre terrassen är på 150 m2.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Servitut etc.
Fastighetsskatt (IMU & TASI): 1 232 Euro/år. Debiteras 2 gånger per år med halva beloppet per gång.

Närområde

Allmänt
Pisticci är en kommun och stad i provinsen Matera, i den sydliga italienska regionen Basilicata. Det är den fjärde största staden befolkningsmässigt i regionen och den näst mest befolkade staden i provinsen Matera efter provinshuvudstaden Matera. Pisticci är främst känd för att vara produktionsplats för "Amaro Lucano", en av de mest kända italienska likörerna. Matera är en av EU:s kulturhuvudstäder för år 2019, vilket kommer att dra många turister till provinsen Matera under år 2019.
Kommunikation
Bari flygplats: 83 km.
Brindisi flygplats: 117 km.
Foggia flygplats: 145 km.
Crotone flygplats: 161 km.
Neapel flygplats: 253 km.
Lamezia Terme flygplats: 232 km.
Pisticci: 5,5 km.
Närservice
Stranden och marina: 27 km med Marina di Pisticci. Det tar endast ca. 25 minuter med bil att köra ned till den vackra kusten. Här kan man vandra milsvida på stranden i "hålfoten" av Italien och åt öster ser man de ståtliga bergen i Apulien med det klarblå Joniska havet framför i "klacken" av Italien. Åt väster ser man bergen i Kalabrien ute på "tåspetsen" av Italien. Trevliga kaféer, barer och restauranger längs med stranden i de små kustorterna som ligger tätt hår i "hålfoten".

Skidort: 114 km.
Parkering
På tomten.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

1 familjs friliggande

Pisticci, Matera
Basilicata

Pris:
249 000 EUR
Antal rum:
9
Boarea:
224 m2
Tomtarea:
10000 m2
Ref.nr
CCHITB252

Dela

Till toppen