Svenskägt helrenoverat och utbyggt rustikt lanthus till salu söder om Pisticci

Svenskägt helrenoverat och utbyggt rustikt lanthus till salu söder om Pisticci. Nästan oändlig panoramutsikt över det kristallblå Joniska havet, berg och städer. Tomt om hela 7 700 m2 med lättskött naturtomt och en vacker olivlund med ca. 80 olivträd. Möjligt att anlägga pool ovan mark som kan ramas in snyggt med stenparti och terrass runt poolen. Även möjligt att bygga ut huset med en extra nedanvåning. Fastigheten är belägen strax under toppen av en kulle i dalen Coppo – med fantastisk utsikt över dalen, Joniska Havet, Pollinobergen och staden Pisticci. Fastigheten ligger endast 15 km från Joniska havet och söder om den antika staden Pisticci, grundad år 900 före Kristus. Rustik interiör med rustika terrakotta- och stengolv, samt stenutsmyckningar gjorda av lokala konstnärliga hantverkare. En stor täckt terrass mot söder, som erbjuder panoramavy över Joniska havet. Huset säljs fullt möblerat och inrett.

Interiör

Antal rum:
4 rum varav 2 sovrum
Boarea:
80 m2
Rumsbeskrivning
Välplanerat helrenoverat och utbyggt 1-planshus bestående av entréhall, fullt utrustat modernt inrett kök i öppen planlösning med matsal. Stenvalv utgör passage mellan matsal och vardagsrum. Vardagsrum med dubbla skjutdörrar i glas ut mot täckt terrass och med plats för bäddsoffa i vardagsrummet. Ett stort sovrum, ett mindre sovrum och en mezzanin som 3:e sovrum. Två badrum med vardera dusch, WC och handfat, varav ett av badrummen har en tvättmaskin. Ett av badrummen med stendekorerad duschvägg.

Genomgående vackra terrakotta- och stengolv i hela huset, som har utformats och smyckats av lokala konstnärliga hantverkare.

Byggnad

Byggnadstyp
1-plans lanthus
Byggnadsår
2007
Energideklaration
Nej.
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Sten och tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt
Huset är helrenoverat och utbyggt under åren 2007-2012. Med en täckt terrass förankrad i husväggen mot söder. Det ursprungliga huset är ca. 150 år gammalt.

Möjligt att bygga ut huset med ett extra våningsplan nedanför existerande våning.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 7 700 m2
Typ:
Naturtomt och olivlund

Tomtbeskrivning
Lättskött naturtomt med bl.a. olivlund med runt 80 olivträd. Närmst huset staket och gårdsplan, utomhusdusch, plats för pool ovan mark, som kan ramas in snyggt med stenparti och terrass runt poolen, samt flertalet platser för sittgrupper.

Från tomten har man en magisk panoramavy över Joniska havet i söder (endast 15 km bort), Pisticci i norr och Pollinobergen mot Kalabrien i väster. Från huset oerhört vackra solnedgångar i väster.
Vatten/avlopp
Brunn och septiktank.
Fastighetsskatt
200 Euro/år.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Pisticci, kallas för den vita staden, är en kommun och stad i provinsen Matera, i den sydliga italienska regionen Basilicata. Det är den fjärde största staden befolkningsmässigt i regionen och den näst mest befolkade staden i provinsen Matera efter provinshuvudstaden Matera. Pisticci är främst känd för att vara produktionsplats för "Amaro Lucano", en av de mest kända italienska likörerna. Matera var en av EU:s kulturhuvudstäder år 2019, vilket drog till sig många turister till provinsen Matera under år 2019.

Pisticci kommun i provinsen Matera
Befolkning ca. 17 900 invånare.
Första invånarna i Pisticci ca 900 f. Kr.

Basilicata är en region i Syditalien med en area om 9 992 km2.
Population = ca. 600 000 invånare.
Gräns mot Joniska & Tyrrenska haven.
Högsta punkt Monte Pollino 2 223 m.
Vingårdar med viner av hög kvalité.
Närservice
Stranden och marina: 15 km med Marina di Pisticci. Det tar endast ca. 15 minuter med bil att köra ned till den vackra kusten. Här kan man vandra milsvida på stranden i "hålfoten" av Italien och åt öster ser man de ståtliga bergen i Apulien med det klarblå Joniska havet framför i "klacken" av Italien. Åt väster ser man bergen i Kalabrien ute på "tåspetsen" av Italien. Trevliga kaféer, barer och restauranger längs med stranden i de små kustorterna som ligger tätt här i "hålfoten".

Pisticci har restauranger, barer, kafé. affärer och snabbköp.
Övrigt
Temperatur i genomsnitt i Celcius grader under året
Januari 13
Februari 14
Mars 16
April 19
Maj 23
Juni 27
Juli 30
Augusti 30
September 27
Oktober 22
November 17
December 14

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Villa

Pisticci, Matera
Basilicata

Pris:
79 000 EUR
Antal rum:
4
Boarea:
80 m2
Tomtarea:
7 700 m2
Ref.nr
CCHITB260

Dela

Till toppen