En magnifik historisk herrgård med annex och en park om 4 hektar i Cascina

En magnifik historisk herrgård med annex och en park om 4 hektar till salu i Cascina, några få kilometer syöst om Pisa. Herrgården byggdes år 1680 av familjen Curtius Ceulus, som lantställe och detta byggnadsår finns på en marmorplakett som finns i parken. Efter ett efterföljande ägarbyte, som ägde rum under 1800-talet, genomgick herrgårde en betydande utvidgning och blev utrustad med en större trädgård och ett annex. Två stora grindar och med en aveny omgiven av tallträd som leder upp motentrédörren. Herrgården är på tre plan och det rymliga annexet på två plan med en total boarea om cirka 900 m2. Närheten till all service, till Pisa flygplats och till motorvägen gör denna prestigefyllda fastighet extra åtråvärd. Kontakta oss för att köpa hus i Toscana. Vi har ett stort utbud av hus och lägenheter i hela Toscana.

Interiör

Antal rum:
18 rum varav 13 sovrum
Boarea:
1 300 m2
Rumsbeskrivning
Bottenvåningen: Huvudingång med marmorgolv, biljardrum, två sovrum, tre badrum, tvättstuga, matsal, stort kök med eldstad och med access till trädgården, där man finner ett underbart kapell medfresker av den berömda målaren Tempesti, berömd för att ha gjort många fresker i domkyrkan i Pisa. Andra våningen: Matsal och vardagsrum med balkonger med utsikt från framsidan och baksidan av herrgården, fyra sovrum och tre badrum, sovrum med sittgrupp och badrum. Tredje våningen i samma storlek som andra våningen och som för närvarande används som ett spelrum och förråd. På vänster sida av herrgården finns ett annex om 400 m2, bestående av två lägenheter. De två lägenheterna består av på bottenvåningen: Entré, vardagsrum, kök, tre sovrum och två badrum. Övre våningen: Ett vardagsrum, kök, tre sovrum och två badrum.

Byggnad

Byggnadstyp
Herrgård 3 våningar med annex
Byggnadsår
1680
Energideklaration
Nej.
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Sten och tegel
Fasad: Puts
Fönster: 1-glas
Bjälklag: Tegel
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt
En magnifik historisk herrgård med annex och en park om 4 hektar till salu i Cascina, några få kilometer syöst om Pisa. Herrgården byggdes år 1680 av familjen Curtius Ceulus, som lantställe och detta byggnadsår finns på en marmorplakett som finns i parken. Efter ett efterföljande ägarbyte, som ägde rum under 1800-talet, genomgick herrgårde en betydande utvidgning och blev utrustad med en större trädgård och ett annex. Två stora grindar och med en aveny omgiven av tallträd som leder upp motentrédörren. Herrgården är på tre plan och det rymliga annexet på två plan med en total boarea om cirka 900 m2. Närheten till all service, till Pisa flygplats och till motorvägen gör denna prestigefyllda fastighet extra åtråvärd.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 40 000 m2
Typ:
Parktomt

Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Cascina har bevarat sitt medeltida utseende, i en period då det kämpades mellan berömda rivaler Pisa och Florens. En berömd strid om staden dokumenteras i förberedande skisser av Michelangelo, som var tänkt att förvandla dem till fresker på Palazzo Vecchio i Florens.

Dess historia är dock ännu längre tillbaka till romarna som byggde staden i en typisk kastrumlayout. Men det var medeltiden som såg uppkomsten av byggnader och strukturer som vi fortfarande kan se idag, liksom försvarsmurarna från 1200-talet, ursprungligen utrustade med 12 torn, med bara en del av dessa 12 torn som står kvar idag.

Men vad som fortfarande finns är församlingskyrkan Santa Maria Assunta e San Giovanni, där staden ursprungligen var centrerad. Den romanska kyrkan Pisan har en imponerande fasad, men interiören bedömer verkligen besökarna med sitt eleganta utseende. Inbäddat mellan kolonnerna gjorda av Carraramarmor ligger en terrakottamadonna och barn av Benedetto da Maiano, en florentinsk skulptör från 1500-talet.

Hantverkarna i området är också värda att ta en titt på, som med sina förmågor och skickliga händer har förvandlat Cascina till en möbelproduktion. Denna träbearbetningsaktivitet har säkert hundratals gamla rötter, för till och med möblerna i apoteket på Certosa di Calci verkar ha kommit från några Cascina-baserade verkstäder. Branschens historia är dokumenterad vid Museum of the Arts and Crafts of Wood, beläget i den permanenta möbelutställningen i staden.
Kommunikation
Pisa flygplats: 15 km.
Pisa centrum: 20 km.
Stranden vid Marina di Pisa: 29 km.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

Villa

Cascina

Pris:
3 500 000 EUR
Antal rum:
18
Boarea:
1 300 m2
Tomtarea:
40 000 m2
Ref.nr
CCHITM902

Dela

Till toppen