Välskött svenskägd B&B fastighet med pool i La Chapelle-Moulière

Välskött svenskägd fastighet med tre renoverade byggnader och pool i vacker lummig trädgård i den charmiga och pittoreska byn La Chapelle Moulière i regionen Nouvelle-Aquitaine. Endast 1 timme och 18 minuter med TGV-tåg från Paris till närmaste staden Poitiers, 20 km bort. Här har det bedrivits B&B, uthyrningsverksamhet, kurser och konferenser i 25 år. De 20 uthyrningsbara sängplatserna och närheten till upplevelseparken Le Futuruscope, som är en av Frankrikes största turistattraktioner, ger goda inkomstmöjligheter året runt. Kontakta oss för mer information om bl. a hyresintäkter per år.

Interiör

Antal rum:
11 rum varav 7 till 9 sovrum
Boarea + Biarea
290 m2 + 80 m2
Rumsbeskrivning
Huvudbyggnaden i tre plan om 40 m2 per våningsplan, totalt ca. 120 m2, kombinerat med privat boende. På bottenvåningen ett vardagsrum med en öppen spis med kassett, pannrum, fullt utrustat kök med matplats och ett renoverat badrum. På andra våningen finns det tre rum, ett stort sovrum, ett gästrum som också används som stryk och mangelrum, samt ett kontor. På vinden, på tredje våningen som renoverades år 2012 finns ett stort rum om ca. 40 m2. Med sovplatser för 2-6 personer. Rummet är ljust och charmigt, högt i tak med gamla träbjälkar. Rummet har en dubbelsäng och två dagbäddar som kan göras om till två dubbelsängar också. På golvet ligger ett nylagt laminatgolv. Väggar och tak har målats om och badrummet är helrenoverat. Rummet har två takfönster, isolerglasfönster Velux och en liten sittgrupp med fåtöljer och ett bord. Badrummet har dusch, handfat och WC.

Gästhuset om ca. 130 m2. På bottenvåningen finns ett mysigt och rymligt fullt utrustat kök med ett välutrustat kökshörn och en braskamin. Köket totalrenoverades våren 2014. Med induktionshäll, en ugn, kylskåp med frys, diskmaskin och tvättmaskin, mikrovågsugn, kaffebryggare och hushållsartiklar, porslin och glas. I köket finns ett stort matbord med 8 stolar.

Loungen, också på bottenvåningen, är rymlig. Här finns en sittgrupp med två soffor och flera fåtöljer. Det finns också en TV med både franska och engelska satellitkanaler och DVD. Det finns också ett matbord och stolar i loungen och en stort sidobord.

På övervåningen finns tre sovrum.

Det första sovrummet som är störst, har en dubbelsäng 160 cm och en våningssäng. Det finns också en stor garderob och ett sängbord och en fåtölj och ett skrivbord. Rummet har en fransk balkong med utsikt över trädgården.

Det andra sovrummet har en dubbelsäng 160 cm. Det finns också ett skrivbord och två sängbord och en fåtölj, samt bord.

Det tredje sovrummet har två enkelsängar med sängbord och en garderob.

På övervåningen finns två badrum som har dusch, handfat och toalett. Huset har elektriska radiatorer i alla rum och en fungerande vedeldad spis på bottenvåningen vilket gör det varmt och bekvämt även under kallare väder.


I mitten av trädgården finns en stor stenlada. Den består av en stor studio om ca 40 m² som rymmer upp till 6 personer och kallas för Stallet.
I den andra delen av ladan är det en stor atelje om ca. 70 m². Ateljén används till sammankomster, vernissage, fester och förvaring. En trappa upp finns också en verkstad. Denna delen av ladan har potential för att bygga en eller flera lägenheter.


Studion består av ett stort rum med fullt utrustat kök, vardagsrum, matplats och sovavdelning, samt ett badrum. Köket är fullt utrustat. Förutom spis och mikrovågsugn finns ett kylskåp med frys och diskmaskin.

Sovavdelningen består av stor dubbelsäng, en våningssäng och en dagbädd med plats för två personer. Dessutom finns en fåtölj och ett matbord och stolar för 6 personer och en garderob. Det finns också en TV med franska kanaler och WiFi.

I ett separat rum finns en toalett, ett handfat och ett duschhörna, som totalrenoverades våren 2012. Idag är badrummet ljust och rent och har utgång direkt till trädgården och bakre uteplatsen.

Framför stallen finns en vacker, avskild uteplats med sittplatser och parasoll. Från toaletten har du direkt tillgång till den stora fruktträdgården, den delade poolen och uteköket med grill. Det finns också en privat uteplats
Kök
Totalt tre fullt utrustade kök. Ett kök i vardera byggnad.
Badrum
Totalt fem badrum i de tre byggnaderna, varav ett med tvättavdelning.

Byggnad

Byggnadstyp
Townhouse i 2 plan med två annex
Uppvärmning
Luftvärmepump (luft/vatten)
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Nej
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Sten och tegel
Fasad: Sten
Fönster: 2-glas isolerglas
Bjälklag: Tegel
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt
Välskött svenskägd fastighet med tre renoverade byggnader och pool i vacker lummig trädgård i den charmiga och pittoreska byn La Chapelle Moulière i regionen Nouvelle-Aquitaine. Endast 1 timme och 18 minuter med TGV-tåg från Paris till närmaste staden Poitiers, 20 km bort. Här har det bedrivits B&B, uthyrningsverksamhet, kurser och konferenser i 25 år. De 20 uthyrningsbara sängplatserna och närheten till upplevelseparken Le Futuruscope, som är en av Frankrikes största turistattraktioner, ger goda inkomstmöjligheter året runt. Kontakta oss för mer information om bl. a hyresintäkter per år.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 3000 m2
Typ: Trädgård med pool
Tomtbeskrivning
Vacker välskött trädgård med en pool på 8 meter x 4 meter, flera uteplatser, pergola, sommarkök och en friggebod.

I den stora trädgården finns flera terrasser med sittplatser. Den bakre terrassen, som även kallas poolterrassen, är under tak och här finns plats för upp till 18 personer. Det finns även en toalett och ett duschrum för de gäster som är i trädgården och de gäster som använder poolen. Framför terrassen finns ett fullt fungerande sommarkök med rinnande vatten, grill och kyl.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Servitut etc.
Taxe d'habitation: 734 Euro/år.
Taxe Foncière: På förfrågan.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
La Chapelle-Moulière är en kommun och by i departementet Vienne i regionen Nouvelle-Aquitaine i västra Frankrike. Kommunen ligger i kantonen Saint-Julien-l'Ars som tillhör arrondissementet Poitiers. År 2009 hade La Chapelle-Moulière 640 fastboende invånare. Fastigheten ligger centralt mitt i byn som ligger mellan floden Vienne och Moulière-skogen. Läget är centralt mellan städerna Chauvigny, Poitiers och Chatellerult. I området finns det vingårdar och en av Frankrikes största upplevelseparker, Futurscopet https://en.futuroscope.com/. Fastigheten har många gäster som övernattar för att besöka nöjesparken.
Kommunikation
Närmaste flygplats är Poitiers/Biard 26 km, 30 minuter med bil. RyanAir, samt inrikesflyg till Lyon.
Även Tours Val de Loire 98 km, 1 tim och 10 minuter med bil, som har många destinationer med RyanAir.
TGV-tåg, snabbtåg, från Paris Gare Montparnasse till Poitiers tar 1 timme och 18 minuter med flera dagliga förbindelser. Från byn är det 21 km och det tar ca. 20 minuter att köra till tågstationen i Poitiers.
Övrigt
Det har bedrivits verksamhet i fastigheten i mer än 25 är. Det svenska ägarparet har ägt och bedrivit verksamhet i 13 år, sedan april 2006, och hållit öppet mellan påsk till mitten av oktober. Verksamheten har bestått av uthyrning, olika kurser samt konferenser.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

1-familjs friliggande villa

La Chapelle-Moulière
Nouvelle-Aquitaine

Pris:
397 500 EUR
Antal rum:
11
Boarea:
290 m2
Biarea:
80 m2
Tomtarea:
3000 m2
Ref.nr
CCHFPV62

Dela

Till toppen