Villa i två plan i den medeltida byn Apricale med panoramautsikt

Villa i två plan med källare i den medeltida byn Apricale med panoramautsikt. Boarea om 215 m2. Parkeringsplats för 2 bilar i närheten av villan. Denna fastighet har en trädgård om 1 500 m2 med relaxavdelning och möjlighet att bygga en pool och en tomt om totalt 4 500 m2 med planterade oliv- och fruktträd. Villan kan bli ett perfekt B&B. Kontakta oss för att köpa hus på Italienska rivieran. Vi har ett stort utbud av hus och lägenheter på hela Italienska rivieran och Ligurien.

Interiör

Antal rum:
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
215 m2
Rumsbeskrivning
Bottenvåning: Entré, kontor, fullt utrustat kök med utgång till på verandan om 15 m2, matsal, vardagsrum, klädkammare och badrum.
Övre våningen: Tre dubbla sovrum, alla med utgång till den magnifika terrassen om 45 m2 och ett badrum.
Källarplan: Gästavdelning om ca 44 kvm med två sovrum och ett badrum för gäster.
Kök
Fullt utrustat kök.
Badrum
Tre badrum.

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Uppvärmning
Enskild uppvärmning
Energideklaration
Nej
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt
Villa i två plan med källare i den medeltida byn Apricale med panoramautsikt. Boarea om 215 m2.
Parkeringsplats för 2 bilar i närheten av villan. Denna fastighet har en trädgård om 1 500 m2 med relaxavdelning och möjlighet att bygga en pool och en tomt om totalt 4 500 m2 med planterade oliv- och fruktträd. Villan kan bli ett perfekt B&B.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 4500 m2
Typ: Trädgård och mark
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.

Närområde

Allmänt
För att nå Apricale, som ligger efter Isolabona måste man ta vägen mot Val Nervia vilken leder till Merdanzodalen och en fjällbäck. Apricale ligger precis runt hörnet, uppe på en sluttning omgiven av olivträd. Innan man kommer in i byn finner man ruinerna av den romerska kyrkan San Pietro (1100-talet) som står på en liten platå. Åter på stora vägen finner man 1300-talskyrkan Santa Maria (nu kallad Madonna degli Angeli) som fått ändrad utsmyckning under barocken. Inuti finns en omfattande serie fresker från olika epoker, bland annat incoronazione della Vergine (Coronation om Jungfru) som är från 1400-talet.

Om du vill komma till den gamla byn (numera dekorerad med ursprungliga väggmålningar av samtida konstnärer) passerar man branta gränder och täckta gränder innan man kommer till det stora torget som står, helt oväntat, badande i strålande ljus under bergen. Här är utsikten är helt fantastisk med svepande stenvalv, fontän, målade loggior och palats, barockinspirerat slott. Till höger om torget står kyrkan San Bartolomeo, som utgör en religiös bakgrund till det hela. Med sin barocka fasad dominerad av det slanka klocktornet, är kyrkan den rastplats för en fin 1600-talsarkitektur. Något högre upp på den motsatta sidan av torget är en församlingskyrkan Purificazione di Maria Vergine (med modern stil efter renovering under förra seklet). Vid sidan av kyrkan ligger den feodala borgen (numera känt som Castello della Lucertola) med sina hängande trädgårdar. Slottet i Apricale har totalrenoverats och är nu knutpunkt för konstnärliga och kulturella evenemang. Art Nuveau museeet som är väl värt ett besök (samlingen omfattar målning, teater, historiska skatter, lokala berättelser och legender, och mest intressanta av alla, "stadgarna" för Apricale - de äldsta i Ligurien).
När man lämnar byn och är på väg mot Bajardo kommer man förbi kyrkogården och romerska kyrkan Sant'Antonio (1300-talet) med sina barocka fasad och fresker målade på 1400-talet.

Ett besök i Apricale är inte komplett utan ett stopp i en hantverksverkstad och ateljé (det finns både gravyr- och keramikskolor). Slutligen, njut av en måltid i en av Apricales många berömda restauranger och trattorior. Bäst är att planera för en återkomst, kanske på sommaren när hela byn blir scen för pjäser, shower och konserter eller "Balun" turnering (spelad med en speciell boll) och en chans att äta "naturlig" mat.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information

040-692 87 28

1-familjs friliggande villa

Apricale
Ligurien

Pris:
695 000 EUR
Antal rum:
6
Boarea:
215 m2
Tomtarea:
4500 m2
Ref.nr
TCHIL5V15

Dela

Till toppen