Ett fantastiskt 3 r o k byhus i Grottole, Basilicata inkl. renovering!

Ett fantastiskt 3 rum och kök byhus i Grottole, Basilicata om 50 m2 med två sovrum, kallad Casa del Nido Dell''Aquila, örnnästet, med en fantastisk terrass med utsikt över dalen Grottole, byn och slottet. Det ligger på översta våningen i ett traditionellt byhus. Ingår totalrenoveringoch möbler. Kontakta oss för ex. på renoverade hus.

Interiör

Antal rum:
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
50 m2
Rumsbeskrivning
Byhuset består av: Terrass, entré, kök med matplats om 10,81 m2, till höger ett badrum med duschhörna om 3,64 m2, rakt fram ett vardagsrum om 10,54 m2 och vidare ett Master bedroom om 10,47 m2 och längst in ett mindre sovrum om 7,16 m2.
Kök
Inrett litet standardkök med matplats.
Badrum
Standardbadrum.

Byggnad

Byggnadstyp
Byhus 2-plan
Uppvärmning
Enskild uppvärmning
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Nej
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Sten och tegel
Fasad: Stenfasad
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Casa del Nido Dell''Aquila
Övrigt
Ett fantastiskt 3 rum och kök byhus om 50 m2 med två sovrum, kallad Casa del Nido Dell''Aquila, örnnästet, med en fantastisk terrass med utsikt över dalen Grottole, byn och slottet. Det ligger på översta våningen i ett traditionellt byhus. Fastigheten ståtar med traditionella italienska Cottogolv och vackra karaktäristiska välvda tak. Den har ett separat vardagsrum och kök, och kan förvandlas till tre sovrum hem genom att omvandla del av vardagsrummet.

I köpet ingår en totalrenovering av huset, vidgjort standard badrum och standard kök, samt enkla möbler som ingår i köpet, så ni har något att starta med för att sedan succesivt kunna bytas ut mot mer personlig stil och smak. Kontakta oss, så vi kan ge er ett antal exempel på hur husen förvandlas till renoverade inflyttningsklara hus av den byggare vi samarbetar med.

Renoveringen tar upp till ca 9 månader från kontraktet är underskrivet till inflyttning.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 50 m2
Typ: Byggnadsyta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.

Närområde

Allmänt
Grottole är belägen i provinsen Matera i regionen Basilicata i södra Italien. Byn Grottole ligger längs en bergssluttning och ligger i ett område som är mycket rikt på floder och vattendrag, bl a floderna Basento och Bradano, Basentello och Bilioso och mindre bäckar som Cupolo, Rovivo och Acquaviva. 2658 invånare år 2010.

Som med de flesta gamla städer, var Grottole strategiskt byggt på en hög kulle med dominans över det omgivande området. Byn ligger 481 meter över havet. På denna höjd, var staden mindre mottaglig för angrepp under medeltiden.
Namnet Grottole härstammar från det latinska uttrycket "Cryptulae", eller lite grottor. Dessa Cryptulae används fortfarande av lokala hantverkare för att tillverka sina traditionella lerkrukor och keramik. Byn har blivit känt i alla tider för sin konstnärliga tradition av rustik keramik, kakelplattor, kolvar, olja och containrar för spannmål kallad ORCi. Denna tradition är fortfarande i högsta grad levande idag. Förr i tiden, kom det keramiska material som användes i ugnaran från Cryptulae-grottorna bland klipporna.

Ett givande besök i byn är kyrkan Madre dei Santi Luca e Giuliano, där det är möjligt att beundra träaltaret, kapellet och kören i barockstil och en vacker 1700-talsmålning föreställande jungfru Maria med barnet och de heliga. Av stort konstnärligt och historiskt värde är också kyrkan Santa Maria la Grotta. Uppflugen på en kulle i närheten av byn kan man beundra slottet, eller "Castello" som byggdes år 851 av longobardiska prinsen Schinuflo. Slottet är en kvadratisk baskonstruktion med torn, med den centrala delen är det enda avsnittet som fortfarande är beboeligt. Ett besök på Grottole innebär att beblanda sig med den vänliga, äkta lokala kulturen, och njuta av tystnaden, ljuset och historiens vingslag i södra Italien. Att prova den lokala maten och de lokala produkterna från dessa landområden är en höjdpunkt. Du får ofta intrycket av att resa tillbaka i tiden. Välkommen till Grottole!


Kommunikation
Avstånd från Bari flygplats: 89 km
Avstånd från Brindisi flygplats: 158 km
Distans från stranden (Metaponto): 58 km
Avstånd från Matera: 35 km
Avstånd från Potenza: 66 km

Flygresa till Bari, Brindisi eller Neapel flygplats. Sedan buss, tåg eller hyrbil. Kontakta oss för information om lokala resor från/till flygplatsen.
Närservice
Bank, post, apotek, läkare, barer, restauranger, supermarket, slaktare, brödbutiker, klädesaffärer med mera finns i nya delen av byn. Endast ca 45 km från vacker kust och strand vid Joniska havet (inne i "hålfoten").
Parkering
Fri parkering vid olika mindre torg i den medeltida stadskärnan.
Övrigt
Vi har visningshelg en helg per månad. Kontakta oss för information om dessa visningshelger. Vi bokar B&B åt er.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information

040-692 87 28

1-familjs friliggande villa

Grottole
Basilicata

Pris:
50 000 EUR
Antal rum:
3
Boarea:
50 m2
Tomtarea:
50 m2
Ref.nr
CCHITBGEN

Dela

Till toppen