Charmigt byhus i Grottole, Basilicata, 3 r o k , inkl. renovering!

Charmigt byhus i Grottole, Basilicata, om 90 m2, kallad Casa del Guerriero, krigarens hem. Ett traditionellt 3 rum och kök byhus hem i en mycket vidsträckt del av byn. Husets planering är planerad efter det typiska lokala bondehemmet. Fastigheten har traditionellt Cottokakel, en traditionellt stor öppen spis och vackra välvda tak. I köpet ingår en totalrenovering av huset, vidgjort standard badrum och standard kök, samt enkla möbler som ingår i köpet, så ni har något att starta med för att sedan succesivt kunna bytas ut mot mer personlig stil och smak. Kontakta oss, så vi kan ge er ett antal exempel på hur husen förvandlas till renoverade inflyttningsklara hus av den byggare vi samarbetar med.

Interiör

Antal rum:
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
90 m2
Rumsbeskrivning
Byhuset består av: Entré, till höger ett kök om 12,2 m2, rakt fram ett stort vardagsrum och matsal i öppen planlösning om 36 m2, till vänster ett badrum med duschhörna om 3,1 m2, efter vardagsrummet och matsalen en hall med 4 garderober om 6,9 m2 och till höger Master bedroom om 13,7 m2 och rakt framsovrum nr 2 om 12,78 m2.
Kök
Inrett långsmalt standardkök.
Badrum
Standardbadrum.

Byggnad

Byggnadstyp
Byhus
Energideklaration
Nej
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Sten
Fasad: Stenfasad
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Casa del Guerriero
Övrigt
Charmigt byhus i Grottole, Basilicata, om 90 m2, kallad Casa del Guerriero, krigarens hem. Ett traditionellt 3 rum och kök byhus hem i en mycket vidsträckt del av byn. Husets planering är planerad efter det typiska lokala bondehemmet. Fastigheten har traditionellt Cottokakel, en traditionellt stor öppen spis och vackra välvda tak.

I köpet ingår en totalrenovering av huset, vidgjort standard badrum och standard kök, samt enkla möbler som ingår i köpet, så ni har något att starta med för att sedan succesivt kunna bytas ut mot mer personlig stil och smak. Kontakta oss, så vi kan ge er ett antal exempel på hur husen förvandlas till renoverade inflyttningsklara hus av den byggare vi samarbetar med.

Renoveringen tar upp till ca 9 månader från kontraktet är underskrivet till inflyttning.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 90 m2
Typ: Byggnadsyta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.

Närområde

Allmänt
Grottole är belägen i provinsen Matera i regionen Basilicata i södra Italien. Byn Grottole ligger längs en bergssluttning och ligger i ett område som är mycket rikt på floder och vattendrag, bl a floderna Basento och Bradano, Basentello och Bilioso och mindre bäckar som Cupolo, Rovivo och Acquaviva. 2658 invånare år 2010.

Som med de flesta gamla städer, var Grottole strategiskt byggt på en hög kulle med dominans över det omgivande området. Byn ligger 481 meter över havet. På denna höjd, var staden mindre mottaglig för angrepp under medeltiden.
Namnet Grottole härstammar från det latinska uttrycket "Cryptulae", eller lite grottor. Dessa Cryptulae används fortfarande av lokala hantverkare för att tillverka sina traditionella lerkrukor och keramik. Byn har blivit känt i alla tider för sin konstnärliga tradition av rustik keramik, kakelplattor, kolvar, olja och containrar för spannmål kallad ORCi. Denna tradition är fortfarande i högsta grad levande idag. Förr i tiden, kom det keramiska material som användes i ugnaran från Cryptulae-grottorna bland klipporna.

Ett givande besök i byn är kyrkan Madre dei Santi Luca e Giuliano, där det är möjligt att beundra träaltaret, kapellet och kören i barockstil och en vacker 1700-talsmålning föreställande jungfru Maria med barnet och de heliga. Av stort konstnärligt och historiskt värde är också kyrkan Santa Maria la Grotta. Uppflugen på en kulle i närheten av byn kan man beundra slottet, eller "Castello" som byggdes år 851 av longobardiska prinsen Schinuflo. Slottet är en kvadratisk baskonstruktion med torn, med den centrala delen är det enda avsnittet som fortfarande är beboeligt. Ett besök på Grottole innebär att beblanda sig med den vänliga, äkta lokala kulturen, och njuta av tystnaden, ljuset och historiens vingslag i södra Italien. Att prova den lokala maten och de lokala produkterna från dessa landområden är en höjdpunkt. Du får ofta intrycket av att resa tillbaka i tiden. Välkommen till Grottole!
Kommunikation
Avstånd från Bari flygplats: 89 km
Avstånd från Brindisi flygplats: 158 km
Distans från stranden (Metaponto): 58 km
Avstånd från Matera: 35 km
Avstånd från Potenza: 66 km

Flygresa till Bari, Brindisi eller Neapel flygplats. Sedan buss, tåg eller hyrbil. Kontakta oss för information om lokala resor från/till flygplatsen.
Närservice
Bank, post, apotek, läkare, barer, restauranger, supermarket, slaktare, brödbutiker, klädesaffärer med mera finns i nya delen av byn. Endast ca 45 km från vacker kust och strand vid Joniska havet (inne i "hålfoten").
Parkering
Fri parkering vid olika mindre torg i den medeltida stadskärnan.
Övrigt
Vi har visningshelg en helg per månad. Kontakta oss för information om dessa visningshelger. Vi bokar B&B åt er.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information

040-692 87 28

Radhus

Grottole
Basilicata

Pris:
50 000 EUR
Antal rum:
3
Boarea:
90 m2
Tomtarea:
90 m2
Ref.nr
CCHITBGHW

Dela

Till toppen