Byhus kallad Casa dell'Asinello, inkl. renovering och möbler!

Byhus om 35 m2 kallad Casa dell'Asinello, åsnans hus, med ett sovrum i bottenvåningen på ett byhus i byn Grottole. Med en antik öppen spis. Rummen har välvda tak. Underbar liten utomhusarea framför huset som tillhör den lokala bysamfälligheten med en fantastisk utsikt över böljande sluttningar och det antika slottet Grottole framför fastigheten. Inkl. totalrenovering och möbler. Kontakta oss, så vi kan ge er ett antal exempel på hur husen förvandlas till renoverade inflyttningsklara hus av den byggare vi samarbetar med.

Interiör

Antal rum:
2 rum varav 1 sovrum
Boarea
35 m2
Rumsbeskrivning
Lägenheten består av: Entré, vardagsrum och matsal med kök i öppen planlösning, ett sovrum och ett badrum.
Kök
Mindre fullt utrustat kök i öppen planlösning med vardagsrum och matsal.
Badrum
Ett badrum.

Byggnad

Byggnadstyp
2-planshus
Uppvärmning
Braskamin
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Nej
Byggnadssätt
Stomme: Sten och tegel
Fasad: Puts och sten
Fönster: 2-glas
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Casa dell'Asinello
Övrigt
Byhus om 40 m2 kallad Casa dell'Asinello, åsnans hus, med ett sovrum i bottenvåningen på ett byhus i byn Grottole. Med en antik öppen spis. Rummen har välvda tak. Underbar liten utomhusarea framför huset som tillhör den lokala bysamfälligheten med en fantastisk utsikt över böljande sluttningar och det antika slottet Grottole framför fastigheten.

I köpet ingår en totalrenovering av huset, vidgjort standard badrum och standard kök, samt enkla möbler som ingår i köpet, så ni har något att starta med för att sedan succesivt kunna bytas ut mot mer personlig stil och smak. Kontakta oss, så vi kan ge er ett antal exempel på hur husen förvandlas till renoverade inflyttningsklara hus av den byggare vi samarbetar med.

Renoveringen tar upp till ca 9 månader från kontraktet är underskrivet till inflyttning.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 35 m2
Typ: Byggnadsyta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.

Närområde

Allmänt
Grottole är belägen i provinsen Matera i regionen Basilicata i södra Italien. Byn Grottole ligger längs en bergssluttning och ligger i ett område som är mycket rikt på floder och vattendrag, bl a floderna Basento och Bradano, Basentello och Bilioso och mindre bäckar som Cupolo, Rovivo och Acquaviva. 2658 invånare år 2010.

Som med de flesta gamla städer, var Grottole strategiskt byggt på en hög kulle med dominans över det omgivande området. Byn ligger 481 meter över havet. På denna höjd, var staden mindre mottaglig för angrepp under medeltiden.
Namnet Grottole härstammar från det latinska uttrycket "Cryptulae", eller lite grottor. Dessa Cryptulae används fortfarande av lokala hantverkare för att tillverka sina traditionella lerkrukor och keramik. Byn har blivit känt i alla tider för sin konstnärliga tradition av rustik keramik, kakelplattor, kolvar, olja och containrar för spannmål kallad ORCi. Denna tradition är fortfarande i högsta grad levande idag. Förr i tiden, kom det keramiska material som användes i ugnaran från Cryptulae-grottorna bland klipporna.

Ett givande besök i byn är kyrkan Madre dei Santi Luca e Giuliano, där det är möjligt att beundra träaltaret, kapellet och kören i barockstil och en vacker 1700-talsmålning föreställande jungfru Maria med barnet och de heliga. Av stort konstnärligt och historiskt värde är också kyrkan Santa Maria la Grotta. Uppflugen på en kulle i närheten av byn kan man beundra slottet, eller "Castello" som byggdes år 851 av longobardiska prinsen Schinuflo. Slottet är en kvadratisk baskonstruktion med torn, med den centrala delen är det enda avsnittet som fortfarande är beboeligt. Ett besök på Grottole innebär att beblanda sig med den vänliga, äkta lokala kulturen, och njuta av tystnaden, ljuset och historiens vingslag i södra Italien. Att prova den lokala maten och de lokala produkterna från dessa landområden är en höjdpunkt. Du får ofta intrycket av att resa tillbaka i tiden. Välkommen till Grottole!


Kommunikation
Avstånd från Bari flygplats: 89 km
Avstånd från Brindisi flygplats: 158 km
Distans från stranden (Metaponto): 58 km
Avstånd från Matera: 35 km
Avstånd från Potenza: 66 km

Flygresa till Bari, Brindisi eller Neapel flygplats. Sedan buss, tåg eller hyrbil. Kontakta oss för information om lokala resor från/till flygplatsen.
Närservice
Bank, post, apotek, läkare, barer, restauranger, supermarket, slaktare, brödbutiker, klädesaffärer med mera finns i nya delen av byn. Endast ca 45 km från vacker kust och strand vid Joniska havet (inne i "hålfoten").
Parkering
Fri parkering vid olika mindre torg i den medeltida stadskärnan.
Övrigt
Vi har visningshelg en helg per månad. Kontakta oss för information om dessa visningshelger. Vi bokar B&B åt er.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information

040-692 87 28

Radhus

Grottole
Basilicata

Pris:
45 000 EUR
Antal rum:
2
Boarea:
35 m2
Tomtarea:
35 m2
Ref.nr
CCHITBICA

Dela

Till toppen