Ett vackert byhus, Casa del Mandolino, i Irsina, inkl. renovering!

Ett vackert byhus, kallad Casa del Mandolino, mandolinhuset, med 3 rum och kök om 80 m2 inkl. terrass i hjärtat av byn Irsina, Basilicata. Fastigheten är unik och i översta våningen i huset finns en egen privat terrass med panoramautsikt. Terrassen har utsikt över byns hustak och över den omgivande landsbygden. Huset består av: Entré, vardagsrum, två sovrum, separat kök och takterrass. Byhuset har ett soligt läge och som är i tre våningar. Ett av sovrummen vetter ut mot terrassen. Det finns möjlighet att göra om entrén till ett tredje sovrum för ex. gäster. I köpet ingår en totalrenovering av huset, vidgjort standard badrum och standard kök, samt enkla möbler som ingår i köpet, så ni har något att starta med för att sedan succesivt kunna bytas ut mot mer personlig stil och smak. Kontakta oss, så vi kan ge er ett antal exempel på hur husen förvandlas till renoverade inflyttningsklara hus av den byggare vi samarbetar med.

Interiör

Antal rum:
3 rum varav 2 till 3 sovrum
Boarea
80 m2
Rumsbeskrivning
Byhuset är i 3 plan och består av: Entré, vardagsrum, två sovrum, separat kök och takterrass.
Kök
Standardkök.
Badrum
Standardbadrum.

Byggnad

Byggnadstyp
Byhus 3-plan
Energideklaration
Nej
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Sten och tegel
Fasad: Puts och sten
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Casa del Mandolino
Övrigt
Ett vackert byhus, kallad Casa del Mandolino, mandolinhuset, med 3 rum och kök om 80 m2 inkl. terrass i hjärtat av byn Irsina, Basilicata. Fastigheten är unik och i översta våningen i huset finns en egen privat terrass med panoramautsikt. Terrassen har utsikt över byns hustak och över den omgivande landsbygden. Huset består av: Entré, vardagsrum, två sovrum, separat kök och takterrass. Byhuset har ett soligt läge och som är i tre våningar. Ett av sovrummen vetter ut mot terrassen. Det finns möjlighet att göra om entrén till ett tredje sovrum för ex. gäster.

I köpet ingår en totalrenovering av huset, vidgjort standard badrum och standard kök, samt enkla möbler som ingår i köpet, så ni har något att starta med för att sedan succesivt kunna bytas ut mot mer personlig stil och smak. Kontakta oss, så vi kan ge er ett antal exempel på hur husen förvandlas till renoverade inflyttningsklara hus av den byggare vi samarbetar med.

Renoveringen tar upp till ca 9 månader från kontraktet är underskrivet till inflyttning.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 40 m2
Typ: Byggnadsyta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.

Närområde

Allmänt
Irsina, tidigare känd som Montepeloso, är belägen på en kulle 550 meter över havet med en underbar panoramavy över det omrkingliggande landskapet. En antik ringmur omger den äldre delen av byn bestående av bl a ett utsiktstorn, små kyrkor, små trånga gränder och den gamla stadsporten, som finns att beskåde än idag.

Byn har varit i besittninbg av först grekerna, sedan romarna och under mdeltiden var det en befäst stad och har även varit i ägo av de mer mäktiga familjerna i Italien. Byn har även fått känna på motstånd från normander och aragoner och har fått återuppbyggas ett antal gånger. Det andas historia i denna by. Varmt välkommen till Irsina!
Kommunikation
Avstånd från Bari Palese Flygplats: 90 km
Avstånd från Brindisi flygplats: 180 km
Avstånd från Neapels internationella flygplats: 210 km
Avstånd från Rom Flygplatser (Fuimicino / Ciampino): ca 400 km
Tåg finns från Rom Termini, Neapel och Bari med byte i Altamura eller Gravina.
Endast ca 45 km från vacker kust och strand vid Joniska havet (inne i "hålfoten").
Närservice
Bank, post, apotek, läkare, barer, restauranger, supermarket, slaktare, brödbutiker, klädesaffärer med mera finns i byn.
Parkering
Fri parkering vid olika mindre torg i den medeltida stadskärnan.
Övrigt
Vi har visningshelg en helg per månad. Kontakta oss för information om dessa visningshelger. Vi bokar B&B åt er.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information

040-692 87 28

Radhus

Irsina
Basilicata

Pris:
60 000 EUR
Antal rum:
3
Boarea:
80 m2
Tomtarea:
40 m2
Ref.nr
CCHITBICM

Dela

Till toppen